Sport en bewegen

Buiten spelen: In Son en Breugel is er over de jaren een significante afname waarneembaar van de tijdsbesteding aan buiten spelen. In 2005 speelden 41% van de kinderen in Son en Breugel veel buiten (>14 uur per week). In 2017 was dit slechts 29%.

Vervoer naar school: In Son en Breugel is er een significante afname van het aantal kinderen dat lopen of zelf fietsend naar school komt. In 2013 kwam 67% van de kinderen 5 dagen per week lopend of zelf fietsend naar school. In 2017 was dit slechts 54%. Het aantal kinderen dat nooit lopend of fietsend naar school gaat is toegenomen (7% in 2013 vs. 11% in 2017).
bron: gemeente Son en Breugel

Als Basisschool zijn we benieuwd hoe onze leerlingen sporten en bewegen. In samenspraak met de gemeente Son en Breugel gaan we na op welke wijze we het bewegen kunnen stimuleren en wat we hier zelf in kunnen betekenen. Dit krijgt in het schooljaar 2021-2022 de aandacht.