Kinderraad op ontbijt bij de burgemeester

Vorige week donderdag brachten de kinderen van de kinderraad een bezoek aan meneer Gaillard, burgemeester van Son en Breugel. Het werd een bijzonder bezoek.
De burgemeester ontving de kinderen in de hal en stelde zich voor. ‘Hallo, ik ben Hans’. Dat vonden we wel leuk. De kinderen hadden zich uitstekend voorbereid op het gesprek. Ze wilden graag praten over de buitenruimte bij de school. Ter voorbereiding hebben de kinderen in hun klas de wensen geïnventariseerd. Vervolgens hebben ze een lijst gemaakt van de hele school.

De burgemeester nam alle tijd om te luisteren naar de ideeën van de kinderen. Hij was heel belangstellend en vroeg ook door. Van welk materiaal? Wie doet het onderhoud? Hoe hoog wordt het dan? Hoeveel kinderen kunnen hier tegelijk op spelen?  Alleen bij de trampoline kwamen er wat twijfels. Meneer Gaillard herinnerde de kinderen eraan dat de gemeente nog een skatebaan heeft. Tijdens het gesprek hadden we samen een gezond ontbijt. ‘Burgemeester? U ook een appeltje?’

Om 09.00 uur had de burgemeester een andere afspraak. We sloten af met de afspraak dat we al onze wensen in volgorde gaan zetten. Wat vinden wij het belangrijkst? 

Daarna volgt een nieuw gesprek op het gemeentehuis.