Kerstmusicals 2014

Kerstmusicals
In de groepen 6/7 en 8 wordt gewerkt aan de kerstmusicals. Dit jaar hebben we leuke korte musicals.
De musical wordt opgevoerd op dinsdag 16 december. Overdag voor de kinderen van unit 1-4; 's avonds voor de ouders. Vooruit dan: een tipje van de sluier.

Groep 6/7 voert het stuk ‘het meisje met de pindarotsjes’ op.
Noëls Kerstmis ziet er niet zo vrolijk uit. Haar moeder  is overleden, haar vader heeft geen werk. Geen geld voor een kerstboom  of voor andere gezellige dingen. De kinderen uit haar klas gaan wel leuke dingen doen. Ze vertellen er over in de kring.Onderweg naar huis ontmoet Noël een oude man. Hij laat haar zien dat  het niet altijd vrolijkheid en gezelligheid hoeft te zijn als je gaat  skiën in Oostenrijk of bij opa en oma kerst gaat vieren. Hij laat haar  ook zien dat het echte kerstgevoel vaak in kleine dingen zit.  Bijvoorbeeld in de kleine dingen die Noël voor haar vader gekocht heeft  en waar hij heel blij mee is.

Groep 8 vertolkt het verhaal ‘Sneeuwwitje en de zeven kerstmannetjes’.
Terwijl Sneeuwwitje zingend de kerstboom aan het optuigen is krijgt ze van haar vader en Gemene Stiefmoeder te horen dat de Kerstman niet bestaat. Sneeuwwitje wordt boos en gaat bij de buren (meneer en mevrouw Boze Wolf) verhaal halen. Daar krijgt ze te horen dat de Kerstman op de Noordpool woont. Samen met de Jager gaat Sneeuwwitje naar hem op zoek. Na een lange reis ontmoeten de twee tot hun verbazing maar liefst zeven Kerstmannetjes! De verrassende afloop is voor iedereen gelukkig. Zelfs voor Gemene Stiefmoeder!

Groep 5/6 heeft geen musical, maar houdt het ‘kerstwintercircus’.
Dat wordt weer veel spektakel.